torsdag 15 maj 2014

Lånegarderoben presenterar stolt: Kerber

Som Lånegarderobens tredje nya sponsor kan vi nu presentera klädmärket Kerber, som finns representerade med plagg till utlån under Lånegarderoben pop-up i helgen!

Svenska varumärket Kerber är Marielle Kerbers prêt-à-portermärke som startades 2012 för att - som hon själv uttrycker det - förändra världen med stil. Och då pratar vi inte enbart om oss som älskar att klä oss snyggt utan framför allt om att vi genom att driva produktion utan mellanhänder kan se till att skräddarna i den egna fabriken i Vietnam får schyssta arbetsvillkor. Marielle har själv utbildat skräddarna och tillbringar flera månader om året i Vietnam. ”Jag är väldigt mån om sömnaden och hantverket och har höga krav på kvalitet. Och jag vill ta ansvar genom att erbjuda människorna där en bra arbetsmiljö med bra arbetsvillkor”, säger Marielle.

Grundaren till Kerber, Marielle Kerber, har varit en erkänd modedesigner sedan mitten av nittiotalet. Hennes skräddade kollektioner präglas av noggrant utvalda material och smickrande linjer. 1999 mottog Marielle Kerber Damernas Världs prestigefyllda pris Guldknappen med motiveringen ”utsökt skrädderi även i kläder tillverkade i större skala”–något hon tog med sig när hon hösten 2012 presenterade sin första prêt-à-porterkollektion, Kerber.


Läs mer på www.kerber.se och kom och låna de fantastiska plaggen på helgens pop-up!