söndag 23 september 2012

Materialens magi


I veckan släpptes Materialens magi - en bok om skräp, redesign, kretsloppstänk och materialåtervinning författad av produktdesignern Kerstin Sylwan, Caminos chefredaktör Johanna Stål och inredningsarkitekten Sara Danielsson.

Boken riktar sig enligt Kerstin Sylwan både till designers, producerande företag och den som är intresserad av miljö, resurser och kreativa lösningar. Den är tänkt att öppna upp lite nya tankar och inspirera till egna projekt eller idéer.

Idén till boken kom från en kombination av två erfarenheter, berättar Kerstin. Dels genom arbetet med en tidigare bok om energi och hur design kan göra skillnad. Dels genom ett projekt med Emmaus Björkå, som handlade om att göra produkter av deras avfall.

Det finns mycket oanvänt material som slängs, av hushåll, men framförallt av industrin- här finns det massa intressanta ingångar för en designer menar Kerstin.

Synen på vad som är skräp ändras hela tiden– boken handlar om att vi kan skapa en värld där alla material ses som resurser! Lånegarderoben finns med som ett exempel på delat ägande och nyttjande av resurser. Vill du ha fler inspirerande exempel kan du beställa boken här.