torsdag 19 april 2012

Rapport om konsumtion och Klädbytardag!

Igår släppte Borås Textilhögskola rapporten " Mot en mer hållbar konsumtion - En studie om konsumenters anskaffning och avyttring av kläder ". En av forskarna bakom rapporten, Karin M Ekström, säger att "kläder som man inte tror att någon annan kan/vill bära eller som är trasiga slängs ofta i soporna. Man kopplar inte detta till en miljöpåverkan. Det behöver vi ändra på". Vidare säger forskaren Nicklas Salomonson att "målet är att inga kläder överhuvudtaget ska slängas i soporna. För att nå dit behövs även lösningar som i större skala kan återföra material, bland annat fibrer, till produktion av nya kläder." Mer om detta går att läsa genom att klicka på här. Författare till rapporten är Karin M Ekström, Eva Gustafsson, Daniel Hjelmgren och Nicklas Salomonson.

Vidare vill vi tipsa om den årliga nationella Klädbytardagen! Nu på lördag den 21 April går den av stapeln och alla kan vara med! Det enda du behöver göra är att rensa ut kläder ur din garderob, bjuda hem några vänner och byta med varandra!

För er som vill besöka en mer ordnad variant kan besöka någon av de fyra som anordnas i Stockholm. Vi kommer att finnas på plats på Bryggarhuset med informationsbord precis som förra året. Bryggarhuset hittar ni på Norrtullsgatan 12 N, vid Odenplan. Inlämning av plagg sker mellan 10.00-12.00 och klädbyte mellan 14.00-16.00!

Läs mer om klädbytardagen och hitta platsen närmast dig på Naturskyddsföreningens hemsida