måndag 4 juli 2011

Våren 2011 har gått och blivit sommar...

En spännande och händelserik tid har nu förflutit. Lånegarderoben har under våren fått många nya låntagare som nyfiket har provat ett alternativt sätt att förnya sin garderob.

Mellan jul och nyår gästade vi Kulturhuset och lånade ut nyårsblåsor, ett väldigt lyckat gästspel på en av Sveriges största kultuinstitiutioner. Under mars månad höll vi föreläsningar på olika museum och for till Bryssel på ett stort konvent om avfall, detta har genererat nya kontakter och spännande möten med andra initiativ som tar hänsyn till miljön. I samband med klädbytardagen fick vi massor av medial uppmärksamhet och äntligen så diskuterades konsumtionen av kläder och hur vi ska återanvända och återvinna kläder. Förhoppningsvis så skapade det ringar på vattnet och inspirerade till nya projekt runt om i landet! Vi har även hunnit med att vara ett av de 9 bidrag som fått Änglamarkspriset 2011! Ett miljöpris som vill uppmärksamma hur vi hushåller med våra resurser. Vi är innerligt tacksamma för det!


Vi vill tacka alla 161 låntagare som under denna tid tillsammans har lånat 1134 plagg! Om snittplagget väger 400gr (byxa/jeans ca 600gr och t-shirt ca 200gr) så har ni tillsammans lånat 454kg kläder. Imponerande! Stort tack också till våra sponsorer som gör detta möjligt!

Nu tar vi en välbehövlig semester och öppnar igen med nya friska tag den 1 sep!

Kramar från Lånegarderoben